Deurrubbers

Door een samenwerking met Europa’s meest toonaangevende producent van deurrubbers en (magneet)afdichtingen voor koelingen en vriezers kan Filta Midden-Brabant ook het vernieuwen van deze rubbers voor u verzorgen. Hierin onderscheiden we ons door de kwaliteit, snelle levering en scherpe prijs!

Deurrubber is kapot of versleten

In de horeca worden koelkasten, koellades en vriezers intensief gebruikt. Naast slijtage raken ze vervuild door het contact met handen bij het openhouden en/of sluiten. Dikwijls bestaat deze vervuiling uit vetten. Vet zorgt voor uitdroging van het PVC rubber waardoor het hard en inflexibel wordt. De door uitdroging hard geworden deurrubbers zullen bij intensief gebruik gaan inscheuren waardoor de koelkast- of vriezer deur niet meer goed sluit.  Dikwijls gebeurt dit aan de bovenzijde van het deurrubber omdat daar in de dagelijkse praktijk de meeste vervuiling zich ophoopt ten gevolge van onvoldoende frequente schoonmaak. Als de deurrubbers eenmaal hard zijn en gaan scheuren dienen deze te worden vervangen

Voorkom bederf van etenswaren
Etenswaren in een niet goed afgesloten koeling zullen sneller bederven omdat de ingestelde temperatuur door het lekken van koude lucht niet gehaald wordt. Gevolg is dat keukenpersoneel niet weet of de producten voldoende koel bewaard zijn. Dit is een potentieel gevaar voor de volksgezondheid en de reden dat de keuringsdienst (NVWA) actief controleert op het functioneren van de afdichting in koelapparatuur.

Voorkom een hoge energierekening
Een kapot deurrubber heeft als gevolg dat koude lucht uit de koeling kan ontsnappen waardoor de koeling harder moet werken om de ingestelde temperatuur te halen. Hoe groter het verschil tussen de ingestelde temperatuur en de omgevingstemperatuur hoe vaker de koelmotor zal aanschakelen en dus hoe hoger de energierekening.


Voorkom onderhoudskosten

Een goede sluiting van uw koelapparatuur zorgt ervoor dat de koelinstallatie minder draait waardoor deze minder snel onderhoud zal vragen. Ook om deze reden is het verstandig niet te wachten met de vervanging van een defect deurrubber.

Koelkastdeur sluit niet goed

Als de deur van een koelkast of vriezer niet meer goed sluit dan is de oorzaak vaak te vinden bij het scharnier of een defect deurrubber. Een scharnier kan in veel gevallen opnieuw gesteld worden. Een defect aan het deurrubber heeft tot gevolg dat de kast niet meer hermetisch wordt afgesloten waardoor koude lucht verloren gaat. Slijtage komt dikwijls voor op de hoeken en tussen de plooien van het deurrubber. Ook kan de magneet aan een of meerdere zijden ontbreken. Als de deur van de koelkast of vriezer niet goed meer sluit moet de koelinstallatie extra hard werken om de inhoud op de ingestelde temperatuur te houden. Dit zorgt voor extra belasting van de installatie en een hoger energieverbruik. Het is dan ook verstandig om een niet goed sluitende afdichting te vervangen.

 

Voorkomen dat deurrubbers kapot gaan
Door vet en vuil op de deurrubbers en het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen deurrubbers gemaakt van P.V.C. uitdrogen en hard worden. Dit is de voornaamste reden dat deurrubbers kapot gaan. Het goed schoonhouden met het juiste schoonmaakmiddel van een deurrubber verlengt de levensduur. Dit schoonmaakmiddel kunt u ook bij ons bestellen.

Interesse? Vraag om een offerte!